Во просториите на Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост

На ден 25.03.2014 година(вторник) во 11.00 часот во салата за состаноци  при Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост, поддржана од USAID , спроведена од страна на Моја кариера, невладина организација од Скопје, Порака наша од Куманово и Хендикеп од Тетово.Присутни без околу дваесет претставници на јавни институции и приватни претпријатија од Кратово , кои добија корисни инфомации околу условите,придонесот и бенефициите кои следуваат доколку вработат лица со попреченост , а исто така се стекнаа и со сертификат.

Оваа обука е дел од проектот на USAID за практикантска работа и вработување на лица со попреченост.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin