Амбасадорот на Н.Р.Кина во посета на Кратово

DSC00001На ден 29.01.2014 година (среда) во официјална посета на Кратово беше Амбасадорот на Народна Република Кина г.Цуи Џивеи, придружуван од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.Тие остварија средба со Градоначалникот на Општина Кратово Мите Андоновски , по која што имаа кратка прошетка и разглед на културно-историските споменици.Амбасадорот воодушене од богатото културно наследство на Кратово, изјави желба да помогне во неговата заштита и реконструкција на многувековните градби.Исто така, најави понатамошна соработка со нашата општина со посебен интерес за инвестиции во земјоделството.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin