ИЗЛОЖБА 08.06.2009

Музејот на град Кратово има чест да Ве покани на отварањето на  изложбата “Војводата Славчо Абазов (1883-1928)”.

Изложбата ќе ја отвори д-р Зоран Тодоровски, дитектор на Државниот архив на Република Македонија.

Изложбата ќе се одржи на ден 09.06.2009 година (вторник) со почеток во 12 часот во Музеј на град Кратово-Ликовен салон.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin