Поставен јарбол со македонско знаме

Во дворот на основното општинско училиште „Кочо Рацин“ во Кратово е локацијата каде е поставен јарбол со македонско знаме.

Јарболот е висок над  30 метри и е дел од проектот на Владата на Република Македонија за поставување јарболи со македонски знамиња низ целата држава.

Знамето во ноќните часови и осветлено со четири рефлектори и се гледа речиси од сите населби во градот.

bdd7260cd7417cdd799052aa10fc0c618b418675_434x519_Q75

facebooktwittergoogle_pluslinkedin