Панихида на Павел Шатев

180px-Pavel_Shatev

Општина Кратово на 30.01.2016 година (сабота) ќе ја одбележи 65 –  годишнината од смртта на големиот револуционер и национален деец  –  Павел Шатев. По тој повод во 10.00 часот ќе се отслужи Панихида пред неговата спомен биста во Кратово (Основен суд – Кратово).

Павел Шатев со својата долгогодишна револуционарна активност, политичкиот ангажман и публицистичките трудови остави неизбришливи траги во македонската историја и остана заблежан како еден од најмаркантините личности во неа.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin