ПРОСЛАВА НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

download

ВО СЛАВА И ЧЕСТ НА

ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ КРАТОВО

СВЕТИОТ МАЧЕНИК ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

ОПШТИНА КРАТОВО

ВО СОРАБОТКА СО

МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ВЕ ПОКАНУВА НА ПРОСЛАВА НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ПАТРОНСКА ПРОГРАМА

24.02.2016 година – среда

08.30 часот – Света Архиерејска Литургија на Митрополитот Кумановско – Осоговски г.д-р Јосиф во црковниот храм „Св.Ѓорѓи Кратовски“

09.30часот – Културно – уметничка програма I дел (Градски Плоштад)

10.00 часотОтворање на свеченоста со поздравни говори и Водокрст на Градскиот Плоштад.

11.00 часот- Културно уметничка програма II дел (Градски Плоштад)

Драги согрaѓани бидете дел од оваа свечена програма со цел да му оддадеме достојна почит на нашиот патрон и заштитник светиот Ѓорѓи Кратовски

facebooktwittergoogle_pluslinkedin