Изложба – Уметниците во чест на Св. Ѓорѓи Кратовски

Во рамки на програмата за прослава на патрониот празник на градот Кратово –  Општина Кратово во соработка со Музејот на град Кратово по втор пат организира изложба на икони посветена на светителот  – заштитник на градот, насловена како

УМЕТНИЦИТЕ ВО ЧЕСТ НА СВ.ЃОРЃИ КРАТОВСКИ


Оваа  групна изложбата на икони претставува прекрасна можност
токму во духот на празнувањето да се оддаде достојна почит на светителот, а воедно да се приреди и едно ретко естетско и духовно доживување за кратовската ликовна публика. 

На оваа изложба учество ќе земат поголем број ликовни уметници од повеќе градови од Македонија.

Место: Ликовен салон на Музеј на град Кратово

Дата: 22.02.2016 година (понеделник)

Време: 12.30 часот

facebooktwittergoogle_pluslinkedin