Јубилејни десет години од манифестацијата „Лесновски Ѕвона“

Советот на манифестацијата Лесновски ѕвона, во чест на македонскиот поет Чедо Јакимовски, Ве поканува на јубилејната Десетта поетска средба која ќе се одржи на 11-ти Јуни 2016 година (сабота) со почеток од 13 часот во Музеј на град Кратово.

На манифестацијата учество ќе земат следните уметници:

Михаил Ренџов, Ефтим Клетников, Братислав Ташковски, Ристо Јачев, Ристо Лазаров, Гордана Михаилова-Бошнаковска, Данило Коцевски, ак. Катица Ќулафкова, Благој Самоников, Трајче Кацаров, Веле Смилевски и др. познати поетски имиња од земјата.

За време на одржувањето на манифестацијата ќе не почести и големиот уметник Живко А.Поповски – Цветин, со неговата ликовна работилница и изложба со наслов „Цвеќе на мирот“ кој носи порака –

Цвеќето и поезијата за мир во светот.

13416797_301149333554899_6658770836639943196_o

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin