• Општина кратово ►

(Makedonski) Започна 23-тата Меѓународна Детска Ликовна Колонија „Лазар Софијанов“ Кратово

Почитувани,
На ден 13.06.2016 година (понеделник) во организација на ЈОУ Дом на културата ,,Лазар Софијанов,, Кратово, започна 23-та мегународна детска ликовна колонија ,,Лазар Софијанов,, Кратово 2016 година.
На колонијата учествуваат учесници од Сокобања Р.Србија, од Софија Р.Бугарија, Република Македонија од градовите: Куманово, Прилеп, Кочани, Македонски Брод, Ново Село и градот домакин Кратово.
На колонијата учествуваат вкупно 25 учесници и четворица ментори а работат на тематата ,,Староградска архитектиура на Кратово. Колонијата ке трае до 17.06. 2016 година

ЈОУ Дом на култура ,,Лазар Софијанов,, Кратово

facebooktwittergoogle_pluslinkedin