Промоција на книга „Обредната пејачка традиција во Кратовскиот регион“

Во Музеј на град Кратово – Кратово на 08.11.2016 година – вторник, во 12.30 часот, во Изложбениот салон, ќе биде промовирана книгата на авторката проф. д-р Родна Величковска со наслов Обредната пејачка традиција во Кратовскиот регион.

Промотори:

  • проф. д-р Зоранчо Малинов
  • проф. д-р Катерина Петровска Кузмановска
facebooktwittergoogle_pluslinkedin