Нови две детски игралишта во Кратово

Во општина Кратово (м.в. Зорле маало и м.в. Мусала) изградени се уште две детски игралишта за најмладите и опремени се со детски реквизити. Игралиштата се ограничени со бетонски рабници и тампонирани со дробен камен, направена е и приодна патека во површина од 10м2 со бехатон.

На самите две детски игралишта поставени се следните детски реквизити:

  • лизгалачка со скали за качување 180*310
  • вртелешка 120*120
  • двојна лулашка 100*250
  • клацкалка 36*230
  • играчка на федер коњче 77*35*71
  • играчка на федер слонче 77*35*71

18297265_1129491047197304_2036330748_o 18296824_1129490987197310_913222292_o

18289759_1129491080530634_646354687_o18261591_1129491000530642_1457333066_o

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin