„РАЗИГРАНО КРАТОВО“ Ден на културата 10-ти Јуни 2017 година

Веќе традиционално и ова година во сабота (10.06.2017 година) во Кратово ќе се одржи манифестацијата насловена како „РАЗИГРАНО КРАТОВО“ Ден на културата 10-ти Јуни 2017 година.

Настанот ќе се одржи пред платото на Домот на културата „Лазар Софијанов“ со почеток од 18 часот, на кој учество ќе земат повеќе културно уметнички друштва од повеќе градови на Македонија КУД „Дримкол“ Вевчани, ЦЕМФ „Митеви“ Скопје, КУД „Вера Јоциќ“ Македонска Каменица, а гости ќе има и од Србија ФАСД „Младост“ Босилеград.

Ве очекуваме!!! Коктел, тиганици!!!

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin