Промоција на „Духот на Североистокот“- Готвач на традиционални рецепти од Североисточниот плански регион

Центарот за развој на Североисточниот плански регион (ЦРСИПР) и Платформата за рурален развој (ПРРА), во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) изработија готвач, збирка на 30 рецепти за подготовка на јадења типични за овој регион, со цел да ги промовира традиционалните јадења од регионот меѓу локалните ресторани и приватни угостители/туристички објекти и да допринесе кон градењето на кулинарски идентитет на регионот и развој на гастрономскиот туризам, промоција на регионот кон домашните туристи, поврзување на производителите на органска храна од регионот со угостителските објекти и трговците, како и промоција на Платформата за регионална рурална акција (ПРРА) како регионална мрежа.

25625373_10214361128958367_1636001973_o

25625614_10214361130278400_337230377_o

25634990_10214361130438404_1253951672_o

25637009_10214361129678385_858726730_o

25637127_10214361129078370_2066423400_o

facebooktwittergoogle_pluslinkedin