ПАТРОН И ЗАШТИТНИК НА ГРАД КРАТОВО СВЕТИОТ НОВОМАЧЕНИК ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

ВО СЛАВА И ЧЕСТ НА

ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ КРАТОВО

СВЕТИОТ НОВОМАЧЕНИК ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

ОПШТИНА КРАТОВО

ВО СОРАБОТКА СО

МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ВЕ ПОКАНУВА НА ПРОСЛАВА НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Кога градот Кратово и Македонската Православна Црква ќе му оддадат достојна почит преку организирање на патронска програма проследена со голема сенародна и духовна радост. Чествувањето на празникот ќе започне од 08.30 часот со Света Архиерејска Литургија во црковниот храм „Свети Ѓорѓи Кратовски“. Следува кратка културно уметничка програма на Градскиот плоштад со почеток од 10.30 часот, додека од 11.00 часот ќе се одржи Водокрст.

Срдечно Ве покануваме сите заедно, достојно да го прославиме патрониот празник на градот Кратово посветен на Светиот новомаченик Ѓорѓи Кратовски.

За многу години!

Одбор за прослава при Општина Кратово

Покана за Свети Ѓорѓи Кратовски

facebooktwittergoogle_pluslinkedin