10-ти ЈУНИ ДЕН НА КУЛТУРАТА

ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово и Градоначалникот на општина Кратово во недела (10.06.2018 година) од 18 часот Ве покануваат пред платото на Домот на култура на манифестацијата насловена „10-ти Јуни Ден на културата“. 

Програма 10.06.2018 година:

18:00 час – Дефиле низ центарот на градот;

18:30 – Почеток на програмата со обраќање на Градоначалникот на општина Кратово и отварање на манифестацијата

Den na kulturata

Културно уметничка програма:

  1. КУД „Ефрем Каранов“ – Кратово;
  2. Фолкорно студио „Етнос“ – Скопје;
  3. Ансамбл за фолклор „Гоце Делчев“ – Битола;
  4. Детска фолклорна група „Трепетлика“ – при читалиште „Братство-1869“ од Ќустендил Бугарија;
  5. КУД „Мугри“ – Кочани;
  6. КУД „Срма“ – Куманово;
  7. КУД „Врелац“ од Врањска Бања – Р.Србија

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin