Играорци од КУД “Ефрем Каранов” на средба кај Градоначалникот

Членовите на КУД „Ефрем Каранов“ од Кратово заедно со нивниот кореограф Љупчо Мариновски беа на прием кај градоначалникот на Општина Кратово д-р Љупчо Бојаџиев, денешната посета во кабинетот на градоначалникот беше со цел благодарност за општината за настапите на младите играорци кои го покажаа своето знаење, нивната љубов кон орото и негувањето на фолкорот на гостувањето во Шпанија и во Даниловград – Црна Гора.

kud2

kud3

kud4(1)

facebooktwittergoogle_pluslinkedin