Прослава и чествување на својот патрон Св. Ѓорѓи Кратовски

По повод 24 февруари, ден кога Православната Црква го слави споменот на заштитникот на град Кратово, Св. Ѓорѓи Кратовски, општина Кратово со радост Ве поканува на заедничка прослава и чествување на својот патрон.
Овогодинешната празнична програма, покрај црковната богослужба, се состои од повеќе културни и спортски настани во чест на на Свети Ѓорѓи Кратовски.
Деталната програма на настани, може да ја најдете овде → Програма Св.Ѓорѓи Кратовски 2019
Нека ни е честит празникот!
download
facebooktwittergoogle_pluslinkedin