КУД „Ефрем Каранов“ учествува на меѓународен фестивал во Молдавија

Триесетина членови на КУД „Ефрем Каранов“ од Кратово со поддршка од Општина Кратово се заминати во Кахул (Молдавија), градот кој во периодот од 4-7 јули 2019г. е домаќин на 16-тото издание на Меѓународниот фолклорен фестивал “Nufarul Аlb”.

Овој фестивал се организира на секои две години. Прв пат е организиран во 1989 година.  Годинава КУД „Ефрем Каранов“ од Кратово учествува на овој фестивал заедно со други 10 екипи од вкупно 9 земји (Романија, Украина, Литванија, Белорусија, Грузија, Турција, Португалија, Македонија и Бугарија).

8a17b1c15e08737789e2ed8638ca6feffdbb1894

facebooktwittergoogle_pluslinkedin