Првата мобилност од Еразмус + во Кратово – Проект „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“

Проектот „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“ произлегува од потребата за подобрување на дигиталните и јазичните вештини со нивно спојување. Првата мобилност од Еразмус + Кратово, учесниците од проектот се среќаваат со Градоначалникот на општината.

Координаторот на проектот професор Кристина Цонкинска, соопшти дека проектот е со време траење од 24 месеци кој има повеќе активности. Главна цел на проектот е учениците учесници во проектот да развијат чувство на припадност на едно големо европско семејство, со исти европски вредности, иако секој од нас има различно потекло.
21 ученик, 9 наставници и 2 директори од 5 партнерски училишта од Италија, Турција, Холандија, Шпанија и Португалија во период од 3 до 9 Ноември 2019 година се гости во Кратово.

Е-размус

Еразмус +

76901509_408350693377728_3348137735507410944_n

Еразмус+

facebooktwittergoogle_pluslinkedin