Мобилни тимови на Општина Кратово (☎️ 071 379 467)

Општина Кратово склучи договор со УНДП (ОКР) за имплементација на активностите за обезбедување поддршка во рамките на проектот „Креирање можности за работа на сите“. За таа цел се реангажирани 8 (осум) лица за поддршка на стари и изнемоштени лица, лица со попреченост и други ранливи категории на лица во општина Кратово како одговор на спревување со Covid19.

Активности на мобилните тимови на Општина Кратово ќе се состои од:

Поддршка на стари и изнемоштени лица, лица со попреченост и други ранливи категории
Помош за набавка на потребни намирници
Подигање на лекови од аптека
Плаќање на сметки

Активноста започнува од 07.04.2020 (Вторник)👫

Сите граѓани кои имаат потреба од ваквите услуги да се обратат на телефонскиот број ☎️ 071 379 467

POMOSH - OKR - DA

facebooktwittergoogle_pluslinkedin