Видео-конференција на градоначалникот со претставници од градот Џинченг НР Кина

Денес, четврток во 9 часот Градоначалникот на Општина Кратово имаше видео-конференција со претставници од градот Џинченг – Народна Република Кина и тоа: Гуанчуан – Директор на канцеларијата за надворешни работи на општинската народна влада во Џинченг, Џао Руифенг – Претседател на општата болница на Џинченг, Фан Линкуи – Директор на Здравствениот комитет на Џинченг, Експерти од општата болница Џинченг и преведувачи на Канцеларијата за надворешни работи на Џинченг на тема справување и управување со пандемија КОВИД-19.

94978234_576853896285498_7337210434119794688_n 95053623_2579103175670897_2904077596440395776_n 95264577_191486431813043_8606625199984476160_n 95303712_1071585769893294_945402196831240192_n
На самата конференција беше разговарано и на тема за помош, донација во заштитна опрема. ☑️

今天早上9点,克拉托沃市市长柳普乔•波雅吉耶夫 克拉托沃市长与晋城市代表举行了视频会议。交流会参会人: 曹广全 晋城市外事办主任, 赵瑞峰 晋城大医院院长, 原沁霞 晋城市卫健委副主任, 晋城大医院专家, 晋城市外事办翻译两名. 交流会分享晋城的经验关于远程抗疫大流行COVID-19的主题。会议还讨论了援助,防护设备的捐赠。🇨🇳 (Преведувач Даниела Ефтимова)

facebooktwittergoogle_pluslinkedin