Проект: Дисперзирана драматика: Сирота мала богата драма во Кратово (драми во движење)

Проект: Дисперзирана драматика: Сирота мала богата драма во Кратово (драми во движење)

Продуценти: Македоснки центар ИТИ/ПРОДУКЦИЈА

Година: 2019

Екипа: Иванка Апостолова Баскар (продуцент, визуелна драматургија), Теа Беговска (адаптација. режија), Емилија Мицевска Трајковиќ (актерка), Томе Станковски (актер), Михаило Апостолов (видео), Весна Б. Апостолова (фотографии), драмски автори: Ева Камчевска, Надица Трајкова, Елена Пренџова, Теа Беговска, Кирил Дончов, Игор Поп Трајков, Васил Михаил, Стефан Марковски, Лидија Митоска Ѓорѓиевска, Ирма Р. Башеска, Миа Кантарџиева.

Покровители: Министерство за култура на Р. Северна Македонија (Програма: Нов културен бран)

11 кратки видео театарски епизоди/видео драмски читања, снимени на разни локации во градот Кратово (Старите борови, парк со споменици на народни херои, шумскиот амфитеатар, стара аптека, Ајдучка чаршија, Музеј на град Кратово, Стариот мост, скалите под мостот, средновековен затвор, брегот на реката Кратовска река, Саат-кула).

3

Линк. https://www.youtube.com/watch?v=ct4uXzZoTwo

 Фестивалски прикажувања:

10.09.2020, 28.Фестивал на камерен театар Ристо Шишков – Струмица, Р.С.Македонија

14-19.11.2020, 10.Experimental Theater Festival Shanghai, Н. Р. Кина

9

2

facebooktwittergoogle_pluslinkedin