Второ авионско третирање против комарци во четврток

С О О П Ш Т Е Н И Е

Општина Кратово Ве информира дека на ден: 15.07.2021 (четврток) со почеток од 5.00 часот до 8.00 часот ќе се спроведе второто авионско третирање против комарци во 2021 година.

Со третирањето ќе биде опфатено течението на Кратовска и Крива река и целото градско подрачје.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците-сандаците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

Во случај на врнежи , прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin