„Градиме култура, сликаме култура – мурали за 30 години независност на Македонија“

„Градиме култура, сликаме култура – мурали за 30 години независност на Македонија“ во Кратово. Насликан мурал од Ненад Тонкин кој го слави ликот на Вања Лазарова, синоним за македонската изворна песна и достојна негователка на фолклорот, родена во кратовското село Страцин.

На муралот е претставена и кратовската кула како еден од највпечатливите симболи на градот.

254813915_10159571409307770_8485829105830267937_n 255255173_10159571409557770_1288493058288412173_n 255573014_10159571409427770_8687543163742798438_n

facebooktwittergoogle_pluslinkedin