Изложба со дела од Детската Ликовна Колонија „Лазар Софијанов“ Кратово во Крива Паланка

1Во галерискиот простор на Националната установа „Центар за култура“ Крива Паланка вчера (24.08.2015 год.) беше отворена изложбатаРетроспектива на дела од Меѓународната детска ликовна колонија „Лазар Софијанов“ – Кратово.

Изложбата претставува избор од 24 дела изработени од дваесет и првото издание на колонијата „Лазар Софијанов“ – Кратово од млади автори од државата.

Изложбата е поставена во Националната установа „Центар за култура“ Крива Паланка во следните две недели.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin