Втора и трета награда за кратовските ученици на натпреварот по Биологија

Матурантката Кристина Ивановска од СОУ „Митко Пенџуклиски“alt под менторство на професор Македонка Цветкова, на државниот натпревар по биологија што се оддржа изминатиот викенд на Природно математичкиот факултет во Скопје го освои второто место.

Кратовското средно училиште може да се пoфали со уште една награда, за која се потруди Драгана Спасовска од прва година, која го освои третото место.
Сите учесници (ученици и нивни ментори) на Вториот државен натпревар ќе добијат сертификати за учеството и сертификати за освоените награди или пофалници.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin