Изложба – графики Момчило Аврамовски

22На 29.04.2015 год. (среда) во Изложбениот салон на Музејот на град Кратово со почеток во 12 и 30 часот ќе се отвори изложбата на графики на академскиот уметник Момчило Аврамовски.

Се работи за триесеттина графики работени во техниката линорез и комбинирана техника, насловени како „Чудесен свет“.
Момчило Аврамовски припаѓа на постарата генерација на македонските академски уметници, коишто сé уште се активни, со потврден творечки континуитет.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin