25-ти Април, 71 година од првото ослободување на Кратово

По повод 25-ти Април, Денот на првото ослободување на Кратово Ве покануваме да присуствувате на одбележувањето на овој значаен историски настан кој ќе се одржи на ден 25.04.2015 година (сабота)

Програма

10 и 30 часот – Поаѓање од општинската зграда

– Полагање на цвеќе на спомен бистите на:

  • Павел Шатев;
  • Јове Гичев и Тошо Куковски и
  • Спомен костурницата;

– историски час;

facebooktwittergoogle_pluslinkedin