Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово.

За најсреќниот следува награда – „LED 32 inch“ телевизор, а за сите останати присутни граѓани топол чај и ракија.

Ве покануваме да бидете дел од овој традиционален верски настан.

За многу години!

facebooktwittergoogle_pluslinkedin