Новите простории во ТППЕ-Кратово пуштени во употреба

DSC01621Денеска во 11 часот од страна на Градоначалникот на општина Кратово, г-дин Мите Андоновски заедно со присуство на поголем број на претставници на институции, самите вработени во ТППЕ, граѓани, медиуми свечено беа отворени во употреба реновираните простории во ТППЕ-Кратово.

Реновирањето на просториите, салата за состаноци, кујната, тоалетот беа активности на проектот насловен како „Центар на заедницата“ кој траеше 6 месеци помогнати со финансиски средства од Мировен корпус преку волонтерот Харолд Сарџент и Општина Кратово.

Просториите во ТППЕ-Кратово освен самите вработени во Територијалната против пожарна единица Кратово можат да ги користат и вработените од другите институции во градот и тоа: Дом на култура „Лазар Софијанов“, Музеј на град Кратово, Црвен крст и др.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin