Француската бајка „Убавицата и ѕверот“ на Кумановски театар ќе гостува и во општина Кратово

ubavica i zver 3Во сабота на 30.08.2014 год. во 19.00 часот пред платото на Домот на културата „Лазар Софијанов“ Кратово децата а и возрасните ќе имаат можност да ја проследат изведбата на театарската претстава „Убавицата и ѕверот“ во продукција на Кумановски театар во режија на Шенка Колозова.

Претставата е во рамките на манифестацијата „Топол културен бран 2014“ во организација на општина Кратово со подршка од Министерството за култура на РМ.

Влезот е слободен.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin