,,Дојди куде три бора да ти кажу три збора,, – настан со кој треба да започне уредувањето и заживување на Градскиот парк ,,Карши бавча,,

stari-borovi-3Здружението ,,Регионален центар за одржли развој,, Кратово  во соработка со здружението ,,Плоштад Слобода,, Скопје и Општина Кратово, во рамки на проектот Граѓански активатор, покрена иницијатива за заживување и уредување  на Градскиот парк ,,Карши Бавча,, во Кратово.

Настанот е насловен ,,Дојди куде три бора да ти кажу три збора,, и ќе се одржи на самиот локалитет на 23.07.2014 (среда) со почеток во 12.00 часот.  Со овој настан се означува почеток на реконстукција на овој локалитет со изградба на нов мост кон малиот анфитеатар.

Повелете и бидете дел од овој интересен настан!

facebooktwittergoogle_pluslinkedin