Категорија: Вести

ИЗЛОЖБА 08.06.2009

Музејот на град Кратово има чест да Ве покани на отварањето на  изложбата “Војводата Славчо Абазов (1883-1928)”. Изложбата ќе ја отвори д-р Зоран Тодоровски, дитектор на Државниот архив на Република Македонија. Изложбата ќе се одржи...

“Акција за Европа”-НАШИТЕ ЕВРОПСКИ ПРИЈАТЕЛИ

Во рамките на проектот Акција за Европа, ФИООМ во соработка со МЦЕО, МОФ и ЗГ  Регионален центар за одржлив развој Кратово организира отворен настан под слоганот – НАШИТЕ ЕВРОПСКИ ПРИЈАТЕЛИ. Целта на настанот е...

Доброволци на мировен корпус повторно во Кратово

Почитувани граѓани, Општина Кратово во соработка со Мировниот корпус и оваа година организира сместување на доброволци во семејства-домаќини во општина Кратово. Доброволците ќе пристигна на 13 септември а ќе останат до 27 ноември кога...

Poseta na opstina Goce Delcev R.Bugarija

Pretstavnici od opstina Kratovo i Muzejot na grad Kratovo ostvarija cetiridnevna poseta na zbratimenat aopstina Goce Delcev vo R.Bugarija. Posetata bese po povod realizacija na zaednickiot proekt od megugranicna sorabotka ,, Zaednicki napori za...

Годишен финансиски извештај од програмата за култура на општина Кратово

Во програмата за култура на општина Кратово беше изготвен Годишниот наративен и финансиски извештај за реализирани активности кој беше усвоен од Советот на општина Кратово одржан на ден 27.02.2009 година .Финансискиот извештај ѓи опфаќа...

Општина Кратово ја посети Полковник г-дин Јозеф Холцл

На 28.05.2008 година Општина Кратово ја посети Полковник г-дин Јозеф Холцл, австриски аташе, при што оствари работна средба со Градоначалникот г-дин Мите Андоновски. На средбата беше дискутирано за спроведувањето на процесот на децентрализација, улогата...

Општина Кратово ја посети Полковник г-дин Јозеф Холцл

На 28.05.2008 година Општина Кратово ја посети Полковник г-дин Јозеф Холцл, австриски аташе, при што оствари работна средба со Градоначалникот г-дин Мите Андоновски. На средбата беше дискутирано за спроведувањето на процесот на децентрализација, улогата...