Категорија: Слајд

свечена седница

Одбележани 79 години од ослободувањето на Кратово

Ослободувањето на Кратово на 6-ти септември 1944-тата, беше одбележан со свечена седница по повод Денот на општината на која излагање имаше професор-историчар Александар Ефремовски. Во своето обраќање по повод празникот на градот кога се...

Your paragraph text

Барање за еднократна парична помош за ученик во прво одделение

Општина Кратово оваа година ќе доделува еднократна парична помош за семејствата чие дете прваче е запишано во основното училиште Кочо Рацин. Рокот за пријавување е до 30 септември 2023 година. Согласно Програмата за активностите на општина Кратово во...

SOOPSHTENIE (1)

Соопштение за терестична (земјена) дезинсекција

Спроведувањето на превентивна дезинсекција како значајна општа мерка за заштита на населението, Општина Кратово согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести во 2023 година и Законот за...

347269440_116285378174951_1596871745990651765_n (1)

ЗЛАТНИ ДЕНОВИ КРАТОВО 2023!

ЗЛАТНИ ДЕНОВИ КРАТОВО 2023! Навистина се златни моментите кога се слави македонската музика! Македонска Приказна – Денови за паметење!

329525756_565619792254060_4443010858373242240_n

Огласи во рамки на Проектот за подобрување на социјалните услуги

За реализација на грантот од МТСП во рамки на проектот: „Подобрување на социјалните услуги“, а за воведување на услугата помош и нега во домот на подрачјата на општините Кратово и Пробиштип, ОО Црвен крст-Пробиштип...

Свети Ѓорѓи Кратовски конкурс

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА „СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ – СВЕТИЛНИК И ЗАКРИЛНИК НА КРАТОВО“

ОПШТИНА КРАТОВО во соработка со Локален младински совет Кратово РАСПИШУВА: НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА „СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ – СВЕТИЛНИК И ЗАКРИЛНИК НА КРАТОВО“   По повод патрониот празник на Кратово...

водици

Известување за „Богојавление“ – Водици

По повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2023 година (четврток), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина Кратово Тодорче...