Категорија: Соопштенија

Fiscast-home-banner-2-scaled

Соопштение до фирмите – истражување во врска со парафискални давачки кон општината и кон централната власт

Почитувани, Ве известиме дека на 25 јануари 2022 (вторник) во 10 часот ќе се одржи онлајн истражување, со фирми од општина Кратово, во врска со парафискалните давачки кои ги плаќаат фирмите кон општината и кон централната власт....

1_ls6yi77F0CbPdC39WYjv0g

Соопштение за крводарителска акција

Ве известуваме дека во ПОНЕДЕЛНИК на 24.01.2022 година ОО Црвен крст во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организира граѓанска крводарителска акција. Акцијата ќе се одржи во просториите на Општина Кратово (Сала за состаноци)...

KRATOVO 2

Решение за одобрување на проектна програма на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на кп 769/1 КО Туралево, општина Кратово Решение за одобрување на Проектна програма Проектна програма

водици

Богојавление – Водици 2022

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2022 година (среда), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина...

271440746_477517547228624_6723206603616205785_n

За секое новороденче во Општина Кратово по 5 000 денари

Општина Кратово од оваа година ќе исплаќа по 5000 денари за секое новороденче. Во Буџетот на општината за 2022 година предвидовме поддршка на семејствата за секое новороденче, односно од 1 ви јануари 2022 година...

KRATOVO 2

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на КП 1900, КО Талашманце, Општина Кратово Решение за одобрување на проектна програма...

KRATOVO 2

Решение за свикување на третата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам третата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 06.12.2021 година (понеделник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД – Предлог – Записник...

infor

Известување за Оглас бр.2/2021

Почитувани, Огласот со бр.2/2021 година од 28.07.2021 година, распишан од Градоначалникот на Општина Кратово за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,,Лазар Софијанов“ Кратово, продолжува да тече во траење од 5 дена...

infor

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ПАРТИЦИПАТИВНО ТЕЛО КОЕ ЌЕ УЧЕСТВУВА ВО ПРОЦЕСОТ НА УРБАНИСТИЧКОТО ПЛАНИРАЊЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА КРАТОВО

Врз основа на член 46 став (1) од Законот за урбанистичко планирање („Службен весник на РСМ“ Бр.32/2020) за формирање на партиципативно тело за подрачјето на Општина Кратово, Градоначалникот на Општина Кратово на ден 22.10.2021 година...

KRATOVO 2

Крајниот термин за пријавување на кандидатите за попишувачи и инструктори 12.08.2021 година

Почитувани Заради создавање на предуслови на конкурсот да се пријават повеќе кандидати за попишувачи и инструктори раководството на ДЗС одлучи крајниот термин за пријавување на кандидатите да биде наместо 05.08.2021 година, 12.08.2021 година. Попис