Категорија: Соопштенија

Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово....

Среќна Нова 2015 Година

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07“) 1 јануари (четврток) 2015 година, Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Истовремено Општина Кратово им ја...

СООПШТЕНИЕ 12.12.2014

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, а со тоа и 3 декември 2014 год. (среда) беше неработен ден, затоа Владата на РМ одлучи на 13.12.2014 год. (сабота) да биде...

Информација за дефект на електрична енергија

Од Одделот за односи со потрошувачите, ЕВН Македонија информираат дека населението на следните населени места во општина Кратово: с.Страцин с.Тополовиќ Крива Река и м.в.Чакинци поради дефект на мрежата ќе останат без напојување на електрична...

Соопштение „ Ден на дрвото“

Се известуваат сите граѓани на општина Кратово дека утре на ден 03.12.2014 год. (среда) ќе се спроведе акцијата за пошумување „ Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ на м.в. ДУБ КО Кратово....

KРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014

Општина Кратово Ве поканува на КРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014 на 15 ноември (сабота) од 11.оо – 14.оо часот на Градскиот Плоштад – Промоција, презентација и дегустација на кратовскиот компир, – Голема Хуманитарна акција, многубројни активности,...

СООПШТЕНИЕ – „Македонија без отпад 2014“

Почитувани, Ве покануваме да учествувате на Централниот настан „Македонија без отпад 2014 год.“, што ќе се одржи на 18-ти Октомври 2017 год. (сабота), во Општина Кратово на локација: Карши Бавча. Акцијата е дел од...

СООПШТЕНИЕ 07.10.2014

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека не ден 09.10.2014 година (четврток) од 06.00 – 19.00часот, сообраќајот на улицата „Свети Ѓорѓи Кратовски“ (во делот од Пазарот до Плоштадот) ќе биде затворен, поради потребите за снимање на...

Соопштение 24.07.2014

Почитувани, Се известуваат сите жители дека во деновите петок, сабота и недела (25, 26 и 27.07.2014 година) ќе се врши асфалтирање на патниот правец од с.Вакав до с.Шопско Рударе. Се замолуваат сите жители да...