Категорија: Соопштенија

Во прекин сообраќајот кон кратовско Каврак и хидросистемот „Злетовица“

Поради обилни врнежи од снег се уште е непрооден за сообраќај локалниот пат од Кратово до село Каврак, а поради ново свлечиште не се одвива сообраќајот ниту на патот до хидросистемот Злетовица во атарот...

Соопштение 06.03.2015

Министерството за финансии – Управата за имотно правни работи во текот на месец Март 2015 година ќе ја спроведе акцијата „Отворено со управата за имотно – правни работи“. На овој начин сакаме да Ви...

Известување за настаното свлечиште на регионален пат Р2232 Бучиште – Злетово

Во текот на ноќта на 08.02.2015 година (недела) на регионалниот пат Р2232 (Бучиште – Злетово-хидроакумулација Злетовица) односно на стационажа 13 км на пристапниот пат до браната Кнежево, настанато е свлечиште од поголеми размери со...

Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово....

Среќна Нова 2015 Година

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07“) 1 јануари (четврток) 2015 година, Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Истовремено Општина Кратово им ја...

Информација за дефект на електрична енергија

Од Одделот за односи со потрошувачите, ЕВН Македонија информираат дека населението на следните населени места во општина Кратово: с.Страцин с.Тополовиќ Крива Река и м.в.Чакинци поради дефект на мрежата ќе останат без напојување на електрична...

Соопштение од ЈУ Центар за социјална работа-Кратово

Почитувани, Секој вторник и четврток во просториите на ЈУ Центар за социјална работа-Кратово ќе се организираат отворени денови за прием на странки на кои ќе се информираат за правата и услугите од социјалната и...