Категорија: Соопштенија

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа 2022/2023

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Кратово, во рамките на Оперативниот план за активни...

infor

Решение за свикување на 8-ма седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам 8-мата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 21.04.2022 година (четврток) во салата за седници на Совет на општина Кратово со почеток во 11 часот. За седницата...

277592506_400109068621391_9128317514332237506_n

ДОДЕЛЕНИ ПЕТНАЕСЕТ СТИПЕНДИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ „ПРОФ. Д-Р АЦЕ МИЛЕНКОВСКИ“ ЗА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА КРАТОВО

Ректорот на Универзитетот за туризмот и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски и Градоначалникот на општина Кратово Тодорче Николовски во просториите на општината потпишаа Меморандум за соработка. Со овој меморандум меѓу општина Кратово и УТМС...

Untitled

Започна кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“

До подобри општини, со навремено подмирување данок на имот. Општина Кратово како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“...

pjimage-3

Работна средба во вторник на тема Подобрување на дијалогот за поголема финансиска транспарентност на општините, со фокус на парафискалните давачки

Почитувани, Во рамки на проектот Мрежа Фискаст: “Подобрување на дијалогот за поголема финансиска транспарентност на општините, со фокус на парафискалните давачки“, на кој е вклучена и Општина Кратово, се формира работна група од претставници...