Известување за граѓаните – авионско прскање против комарци во четврток

  С О О П Ш Т Е Н И Е

Општина Кратово ги информира сите граѓани дека на ден 05-ти Јули 2018 (четврток) со почеток од 5.00 часот до 9.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2018 година.

Со третирањето ќе биде опфатено течението на Кратовска река од с.Кетеново нагоре и целото градско подрачје.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците-сандаците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

Во случај на врнежи, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

 

Со почит,                                                                                                               Градоначалник

                                                                                                                       на општина Кратово

                                                                                                                               Д-р Љупчо Бојаџиев

                                                                                                                                                                                                           

facebooktwittergoogle_pluslinkedin