ДОДЕЛЕНИ ПЕТНАЕСЕТ СТИПЕНДИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ „ПРОФ. Д-Р АЦЕ МИЛЕНКОВСКИ“ ЗА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА КРАТОВО

Ректорот на Универзитетот за туризмот и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски и Градоначалникот на општина Кратово Тодорче Николовски во просториите на општината потпишаа Меморандум за соработка.

Со овој меморандум меѓу општина Кратово и УТМС ќе се организираат разни активности и проекти од областа на образованието и науката, со кои ќе се придонесе за подигање на квалитетот на образованието во Општина Кратово.

Оваа соработка започнува и со доделување на петнаесет стипендии за упис на додипломски студии за идни студенти од општина Кратово во академската 2022/2023 година.

Линк до Универзитет за туризам и менаџмент: https://utms.edu.mk/

277425767_298186132435076_3756239180849571489_n

277592506_400109068621391_9128317514332237506_n 277592506_400109068621391_9128317514332237506_n

facebooktwittergoogle_pluslinkedin